Védőoltások

Védőoltások

Ajánlott védőoltások kutyák, macskák, vadászgörények és nyulak részére.

Toklászveszély

Toklászveszély

A toklász bármely testrészbe jutva súlyos gyulladást okozhat, előrehaladott állapotban gennyes, váladékozó seb jelzi jelenlétét, vagy az érintett szervre jellemző speciális tünetek jelentkezhetnek.

Kutyatenyésztés

Kutyatenyésztés

Az öröklés szabályainak ismeretével nagyobb biztonsággal folytathatjuk a tenyésztést, megtervezhetjük a kívánatos és a mellőzendő, esetleg kizárandó fenotipusos megjelenést.

Ha műtétre kerül a sor…

Ha műtétre kerül a sor…

Kedvencünknek és nekünk is megterhelő egy műtét, ezért fontos a körültekintő felkészülés a beavatkozásra, majd az azt követő felépülésre.

Bravecto rágótabletta

Bravecto rágótabletta

Fluralaner hatóanyagú, ízletes tabletta, aminek egyszeri beadásával 12 hétig védheti meg kedvencét a bolháktól és kullancsoktól.

Ivartalanítás

Ivartalanítás

Játékos, kiegyensúlyozottabb, kevésbé agresszív lesz az állat. Elhízásra hajlamosíthat, de ez helyes táplálással és megfelelő mennyiségű mozgatással kivédhető.

Allergia

Allergia

Az allergia a szervezetnek az antigén (allergén) – ellenanyag reakcióján alapuló túlérzékenysége, amely az allergénnel való többszöri kapcsolatba kerülés következménye.

A kutya táplálása

A kutya táplálása

Vannak bizonyos tápanyagok, amelyeket az állat nem nélkülözhet, ugyanakkor korát, egészségi állapotát és életmódját is figyelembe kell vennünk a táplálék összeállításakor.

Csípőízületi dysplasia

Csípőízületi dysplasia

Örökletes fejlődési rendellenesség, melynek során a csontos váz és az izomzat fejlődése közötti összhang felborul.

A bolhásság

A bolhásság

Az egyik leggyakoribb parazitás bántalom a bolhásság. A bolhák világszerte előforduló paraziták, amelyek a melegvérű állatok vérét szívják.